The premier destination for premium products

Over ons (schaatsen)

Meer over ons

Wie zijn wij

Schaathelmen.com is een website opgericht vanuit de passie voor de schaatssport. Ontstaan uit het idee dat schaatsen met de beste spullen een grote voorsprong en plezier geeft ten opzichte van degenen die dit niet hebben. Doordat we in de top van de schaatswereld opereren zien we continue hoe de sporters onder alle omstandigheden bezig zijn. Vanuit die passie en dat inzicht zijn we producten gaan ontwikkelen die de schaatser optimaal comfort, veiligheid en een coole uitstraling bieden.

Het ontstaan van Schaatshelmen.com

2014-2023

Schaathelmen.com is ontstaan vanuit het team van Ice Supplier. Ice Suplier is in 2014 opgericht door Arne Melse en Swen Faber. Zij staan, doordat ze beide al jaren in de top van de schaatswereld mee gaan alle wensen van de topsporters. Deze wensen zijn veeleisend, net zoals de andere omstandigheden in de schaatswereld. Een vol Thialf is anders dan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee of een shorttrackhal. Deze omstandigheden vergen een andere materiaalkeuze voor de schaatser om optimaal te presteren. Het team van Ice supplier ontdekte dat de producten die op te markt verkrijgbaar waren niet voor alle omstandigheden geschikt zijn. Daarom is begonnen aan de ontwikkeling van producten voor de marathonploegen Team Haven Amsterdam, Team Skate4AIR en Team Lotto-Jumbo. Deze teams opereren op de hoogste niveau’s van de schaatssport. Door deze samenwerking hebben zij verschillende producten kunnen maken die de teams helpen om ideaal te presteren onder verschillende omstandigheden. Na de positieve verhalen van de marathonrijders kwam uit de schaatswereld de vraag of deze producten ook voor iedereen beschikbaar konden worden. Dit is vervolgens geresulteerd in de Webshop Schaatshelmen.com.

2023-heden

In November 2023 is Schaatshemen gefuseerd met de speciaalzaak Mijnten Schaats- en Skeelersport. Mijnten is de nummer 1 in schaats-en skeelersport. Sinds 1997 werken zij vol passie om u te voorzien van het beste materiaal voor schaatsen, inline skaten, fietsen en loopsporten. In hun speciaalzaak staan zij altijd voor u klaar om u zo goed mogelijk te helpen en advies op maat te geven.

Doordat de vraag naar kwalitatief advies in de wereld van de schaatshelmen nog meer is gegroeid is Schaatshelmen.com gefuseerd met het bedrijf Mijnten Schaats- en Skeelersport een bedrijf dat al sinds 1997 een gevestigde naam is in de schaats wereld.

Onze aanpak

Schaatshelm.com heeft de huidige producten op de website allemaal ontworpen in samenwerking met topsporters. Zelfs de kleinste details kan bij deze sporters het verschil tussen winst of verlies betekenen en daarom zijn ze uiterst kritisch over de producten die ze gebruiken. Door met deze groep mensen samen te werken zorgt Schaatshelm.com ervoor dat onze producten de beste zijn onder bepaalde of meerdere omstandigheden voor de schaatser. Deze testen worden samen met verschillende topsporters gedaan om hun ervaringen en verbeterpunten door te voeren. Deze verbeteringen worden net zolang doorgevoerd totdat de topsporters tevreden zijn over de prototypes en zeker weten dat dit het ideale product voor hun is. Een innovatief idee is op dat moment veranderd in een volwaardig product dat bruikbaar is voor alle schaatsers. Op deze manier krijgt iedereen de beste producten tot zijn beschikking zodat iedereen met plezier kan schaatsen.

Waarom kiezen voor ons

Al onze producten zijn speciaal gemaakt voor schaatsers en de verschillende omstandigheden waaronder gepresteerd dient te worden. Momenteel is er geen andere organisatie die zich op dezelfde manier op de schaatswereld stort als wij. Dit, in combinatie met onze ervaringen en uitgevoerde testen met alle producten zorgt ervoor dat u bij ons de meest ideale producten kunt krijgen voor alle bedenkbare omstandigheden in het schaatsen. We leveren de beste kwaliteit, dezelfde die de topsporters van nu ook gebruiken, om u veilig, comfortabel en cool over het ijs te laten gaan.

Onze support

In de topsport is alleen het allerbeste goed genoeg, zodoende zijn onze producten van optimale kwaliteit, en we proberen hier ook in de service naar te streven. Een snelle en betrouwbare levering en goed contact met de klanten is de basis voor het bereiken van een kwalitatief goede service.

Mocht u nog vragen hebben, laat dan een bericht achter laten via de pagina contact. We streven ernaar om elke mail binnen 48 uur te beantwoorden.

KVK nummer:

BTW identifcatienummer:

De waardering van www.schaatshelmen.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 27 reviews.