The premier destination for premium products

Team Haven Amsterdam blij met helm!

Een van de eigenschappen van studenten is dat ze alles in twijfel trekken. In een innovatief topsportteam heeft dat voor- en nadelen.

Ruim twee jaar geleden was er een discussie binnen de ploeg over de veiligheid in de marathonsport. Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat dit onderwerp zeer actueel is met zware vallen van Erwin MesuDouwe BiermaFabio Francolini en afgelopen weekend William Dutton tijdens de langebaan World Cup in Calgary.

Twee jaar geleden kwamen de eerste ideeën voor het schaatsen met helm. Gelijktijdig kwamen echter de eerste restricties waaraan de helm moest voldoen. Hoog op dit prioriteitenlijstje stond het stoerheidsgehalte van de helm; iedereen binnen de ploeg wilde met helm schaatsen, maar wel in stijl. Toen een jaar geleden ploegleider Arne met een prototype van de huidige Casco helm aan kwam lopen, vielen de monden van de rijders open van verbazing.

Waar bij sommigen nog twijfels waren over het rijden met een helm, waren deze in één klap weg. Deze helm oversteeg alle definities van stoer. Dit kwam voor een groot gedeelte door de aanwezigheid van het vizier, hetgeen de meeste problemen opleverde op het ijs.

Een jaar van ontwikkeling aan de helm bleek nodig om de ideale schaatshelm te creëren. Samen met onze partner Casco zijn we deze uitdaging aangegaan en uiteindelijk een stoere, veilige en lichtgewicht helm gemaakt.

Momenteel zijn we druk bezig om dit alles verder te ontwikkelen en in samenspraak met Casco meer innovatieve ideeën uit te voeren. We houden u op de hoogte!

Bron: http://teamhavenamsterdam.nl/index.php/home/nieuws-archief/52-stoer-en-veilig-gaan-goed-samen

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van www.schaatshelmen.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 27 reviews.